Home / Foredrag

d0ac7b47-2db0-4f2b-82db-a5b9207bc889

Jeg er tidligere landholdsspiller på det danske landshold og har efter karrierens slutning overvundet så svære modstandere som kræft og game-changeren at føde et barn med downs syndrom. Er uddannet sygeplejerske og idag er jeg forfatter og foredragsholder. Kan rigtig godt lide et godt grin, selvironi og en dejlig uhøjtidelighed. Det bedste jeg ved, er når publikum er medspiller. Mine foredrag foregår overalt i landet og varierer i længde fra 45 min. til 2 timer. Ofte tilpasser jeg foredraget til publikum, men udgangspunktet er som regel i følgende emner:

1. Til Sidste Fløjt

Jeg fortæller om min håndboldkarriere: tiden på landsholdet i de vilde år i HåndboldLigaen efter oprykningen med hjerteklubben, jagten på den hurtige succes, de vilde resultater og store armbevægelser, men også om håndboldverdens modbydelige bagside, når tingene ikke kører og man har glemt alt om foreningsværdier, etik og moral.

Jeg fortæller også om det gigantiske chok det var at blive mor til et handicappet barn. Fra tankerne om, at “det klarer jeg aldrig” til “hun er så fantastisk.”

Tingene bliver for alvor sat i perspektiv, da jeg et års tid senere får konstateret kræft og igen står overfor en ny kamp, der bliver hendes livs vigtigste kamp. Jeg fortæller ærligt om, hvordan jeg havde det og hvordan jeg skulle “helt ned i græsset og bide,” før jeg kunne kravle op igen og nyde det fantastiske liv.

2. Spil dig selv og dit hold fremragende!

I 25 år har min personlige succes været 100 % afhængig af holdet omkring mig, og jeg kan på lang afstand vurdere, om et hold virker eller ej. Jeg brænder for at skabe hold, der kan og vil – og er bevidste om styrker og svagheder. Det er netop ved at kende sig selv og hinanden, at vejen til succes er banet. Vinderhold leverer nemlig varen – og har det sjovt imens.

Hør mig stille skarpt på rollerne i et team – og hvordan man får dem frem i lyset. Både hos mig selv og andre. Jeg fik selv at vide, at hun var en “god 14. mand” af Jan Pytlick på det danske landshold. En status jeg knoklede hårdt for at udbygge. Erkendelsen af det hårde arbejde var dog klar: Alle, uanset rolle, er ligeværdige og byder ind, hvor de kan. Om det så er til et VM eller på arbejdspladsen, der skal leveres resultater, ligger succesen netop i forståelsen af sig selv og hinanden. Så kan Karen Brødsgaard og Josephine Touray tale samme sprog, kan en kontormedarbejder også lære at forstå den sprælske sælger ude i marken.

3. Hvorfor skal jeg selv pakke den taske? 

Jeg var langtfra et udpræget talent og debuterede først på det danske landshold i en alder af 26 år. Jeg blev for alvor en god håndboldspiller, da jeg “fik styr på hovedet” og drømmen om at spille om medaljer for det danske landshold, DM finale og CL for moderklubben Aalborg DH gik i opfyldelse. Jeg kom så langt, fordi at jeg trænede vindermusklen på lige fod med styrke og løbetræningen. Hver dag ­ for at blive mentalt sundere. Den viden bruger jeg hver dag. På job. Ude. Hjemme. Og til foredrag, hvor jeg deler ud af træningsfif til både hjerne og hjerte. Jeg tager fat i indre djævel, der prøver at fortælle, at du ikke er god nok. For det er du – du skal bare tro på det. Det er ikke nemt, men med de rette redskaber til at hive potentialet frem i lyset, bliver både drømme og resultater større. Og det er ikke bare snak. Jeg har prøvet det på egen krop og ved, hvad der skal til for at acceptere sig selv – også selvom Jeg ikke havde scoret ti mål eller holdet havde tabt. En forståelse der ikke kun hjalp hende på håndboldbanen, men i alle andre af livets facetter også.

4d7e2a2f-4cd0-4896-833d-3decaa98bd17

Verdensmester i ledelse?

Er du en Pytlick eller en Wilbek? Eller er du i virkeligheden assistenttræner? Med udgangspunkt i verdens bedste håndboldtrænere sætter jeg moderne ledelse i perspektiv og giver tips til fokuseret og målrettet management og ledelse.

Sejren var en holdindsats

I 25 år har min personlige succes været 100% afhængig af holdet omkring mig. Derfor kan jeg på lang afstand vurdere om et hold virker eller ej. Med dette foredrag beskriver jeg forskellige typer af holdsammensætninger og giver mit bud på det optimale team.

PEPTALKS

Trænger jeres team til en inspirerende og provokerende overhaling? Som central figur på mine håndboldhold er jeg den type spiller, der med humor og kynisme har insisteret på at hive holdet med op. I beskriver jeres udfordringer forud for mødet – og så får i en rusketur, der giver ny energi til at gå ud på banen og hive sejren hjem.